Bergsjön Rehab

Nu tar Nötkärnan ytterligare ett steg på vägen mot bättre folkhälsa i Bergsjön. Den 1 februari öppnar Nötkärnan Bergsjön Rehab på Rymdtorget 8B. Fyra legitimerade fysioterapeuter (sjukgymnaster) och en arbetsterapeut välkomnar alla som behöver hjälp med att komma tillbaka till vardagen, ingen remiss behövs.

Frida Markusson, verksamhetssamordnare på Nötkärnan Bergsjön Rehab berättar:
– Det ska bli fantastiskt roligt att komma igång. Vi som jobbar här har lång erfarenhet av utredning, diagnosticering och behandling av rörelseapparatens alla skador och sjukdomar. Hos oss får du tillgång till bred kompetens inom idrottsmedicin, ortopedisk och neurologisk rehabilitering – och vi är specialiserade på behandling av huvudvärk, migrän och yrsel.

Nötkärnan Bergsjön Rehab är en del av Vårdval Rehab i Västra Götaland. Detta innebär att patienten själv kan välja att göra sin rehab här. Ingen remiss behövs och besöket är subventionerat av VGR och kostar 80:- per gång. Barn och ungdomar upp till 20 års ålder betalar ingen avgift och för patienter över 85 år är besöket också kostnadsfritt.

Verksamhetschef Christer Andersson ser också fram emot öppningen.
– Rehabmottagningen blir ett välkommet tillskott. Personalen är oerhört kompetent och de kommer att tillföra mycket både som komplement till Bergsjön vårdcentrals verksamhet och för folkhälsoarbetet vi gör här i området. Till exempel är de redan klara för medverkan i nästa upplaga av Bergsjöloppet som går av stapeln 16 september 2017.

Läs mer om Nötkärnan Bergsjön Rehabs verksamhet och olika specialiseringar på bergsjonrehab.se. För tidsbokning ring 031–792 94 00. Varmt välkomna!